
IMMORTALIS MONASTRELL
Ex Hoc Momento Pendet Aeternitas
– Na tomto okamžiku závisí věčnost
Odrůda: Monastrell (Mourvédre, Mataró)
Poloha vinice: 700-1000 metrů nadmořské výšky
Podloží: jílovito-vápenitá, kamenitá půda
Klima: teplé, středomořské
Apelace: D.O. Bullas
Stáří vinice: průměrně 45 let
Zrání: 3 měsíce v barikovém sudu z francouzského dubu
Alkohol: 14 %
Vinifikace:
Réva pochází z velmi starých vinic s nízkým výnosem (max. 3.000 kg/ ha). Sklizňová zralost začíná v průběhu první poloviny října. Po provedení selekce pouze hroznů v perfektním stavu začíná fermentace. Toto víno nabízí typické aroma a chuť mladého, odrůdového vína Monastrell, je však zároveň tělnaté a díky krátkému zrání v barikových sudech získalo větší komplexnost a jemnost.
Degustace:
Barva živá, purpurově červená.
Aroma balsamické, koření, lesní plody.
V ústech svěží, bohaté, kulaté a minerální.

IMMORTALIS GARNACHA
Ex Hoc Momento Pendet Aeternitas
– Na tomto okamžiku závisí věčnost
Odrůda: Garnacha
Poloha vinice: 700-950 metrů nadmořské výšky
Podloží: jílovitá, vápenitá a částečně břidlicová půda
Klima: kontinentálně – středomořské
Apelace: D.O. Calatayud
Stáří vinice: 25 až 40 let
Zrání: 40% vína leží 4 měsíce v barikovém sudu z francouzského dubu
Alkohol: 15 %
Vinifikace:
Ručně prováděná sklizeň v druhém týdnu října probíhá na starých vinicích Garnache. IMMORTALIS GARNACHA je přímočarým vínem, které vyjadřuje terroir, ze kterého pochází, divoká Garnacha, pěstovaná ve vysoké nadmořské výšce a s nízkými výnosy (kolem 2.500 kg/ ha).
Degustace:
Barva intenzívní, purpurově červená.
Aroma lesních plodů, balsamické, kořeněné.
V ústech surová, tělnatá Garnacha s jemnými, dobře integrovanými taniny. Skvěle vyvážené víno s jemnou, kořenitou a svěží dochutí.

IMMORTALIS ALBARIÑO
Ex Hoc Momento Pendet Aeternitas
– Na tomto okamžiku závisí věčnost
Odrůda: ALBARIÑO
Apelace: D.O. Rías Baixas
Stáří vinice: 40 let
Zrání: Metoda sur lie, 4 měsíce
Nadmořská výška vinice: Nad 300 m.n.v. Velké teplotní rozdíly den/noc
Podloží: žulové
Alkohol: 13 %
Klima: teplé, středomořské
Kyselina: 68 g/l
Podnebí: vyšší letní teploty, chladné zimy a vydatné deště španělského severozápadního pobřeží Atlantiku
Vinifikace:
Ruční sklizeň probíhá na vinicích koncem srpna. Hektarový výnos pod průměrem oblasti. Provádí se ruční selekce a odstopkování nejlepších hroznů z tratě v podoblasti „Condado de Tea“. Macerace hroznů za studena pro získání maximální intenzity vůní a minerality dané podložím. Řízené kvašení v nerezových tancích při teplotě 15-16 ºC. Zrání na jemných kvasničních kalech po dobu 4 měsíců (sur lie) s manuálním promícháváním.
Degustace:
Průzračné, lesklé víno slámově žluté barvy s nazelenalými tóny. Velmi intenzívní aroma hrušky, jablka, nektarinky, žlutého melounu.
Svěží, chutná a výrazná kyselina, harmonické víno s minerálním charakterem. Ovocitá, citrusová dochuť.