‚A‘ DE AYLÉS
16.2.2016
‚L‘ DE AYLÉS
16.2.2016

(ROČNÍK 2011)

YEGUA (KLISNA)

V divokém terénu Aylés musela být k orání obilných polí, obdělávání vinic a dopravě plodů ze vzdálených parcel až do vesnice využívána ušlechtilá, silná, tažná zvířata s vysokým krokem.

SPECIFICKÉ ZNAKY

Dubové dřevo a Vino de Pago – vynikající kombinace.

POPIS

Základem je výběr hroznů z nejstarších vinic Pago Aylés. Vyniká svou příjemnou komplexností a obsahem ovoce. Aromatické a živé víno s excelentní integrací ušlechtilého dřeva. Víno vhodné k archivaci. Doporučujeme podávat ke specialitám, neboť pak zřetelně vynikne jemná a intenzívní škála tónů tohoto vína. Koncentrované, ale elegantní víno reprezentuje nové směry sklepa Pago Aylés.

DEGUSTACE

Intenzívní vizuální dojem díky atraktivní barvě černé třešně. Elegantní, jemná a intenzívní vůně zralého ovoce s aromatickými dřevinami a příjemnou minerální bází. V ústech je mohutné, s kvalitními tříslovinami a balzamickou, svěží dochutí. Pocit chutné zralosti je doprovázen tóny kvalitního dřeva.

OCENĚNÍ

93 bodů Guía Peñín 2013 (r. 2010), zlatý Bacchus UEC (r. 2011)

SERVÍROVÁNÍ

Optimální teplota konzumace 14-16°C.2